Na kole

Rakousko

September 30, 2015

Když přejedete česko-rakouskou hranici ocitnete se ve světě klidu a pořádku. Abychom tento pořádek nenarušovali, kempujeme před cedulí zákaz vjezdu cyklistů spojenou se zákazem stanovaní a večer trávíme debatou na téma pokuty za stanování v národních parcích. Jelikož všechny naše příhody končí šťastným koncem v poklidu usínáme.

Hrad Hardegg

Hrad Hardegg u cesko-rakouske hranice

Následující den míříme směrem na Vídeň, kde se chceme napojit na dunajsou cyklostezsku. Ve vesnici Pillersdorf chceme nabrat vodu ze studně, ale paní z protějšího domu nám vysvětluje, že voda není pitná a proto nám vodu nabere z kohoutku. K vodě přidává cukrovinku a ptá se jestli jsme z německa, že máme podivný přízvuk. To byla pochvala pro Lucky němčinu, protože v němčině vede většinu konverzací ona. Je podivné, že pokud konverzaci zahajuji já, tak německy mluvící jedinec většinou navrhne jestli nechci mluvit anglicky.

Dunajska cyklostezka pred Vidni

Dunajska cyklostezka pred Vidni

Ve městě Stockerau najíždíme na Dunajskou cyklostezsku a obdivujeme silný tok Dunaje. Děláme krátkou projížďku Vídní a uháníme dál směrem Slovensko.

Katedrála svatého Štěpána

Katedrála svatého Štěpána

Namesti svatého Štěpána

Namesti svatého Štěpána

DSC00111

Vodni elektrarna ve Vidni

Vodni elektrarna ve Vidni

Vodni elektrarna ve Vidni

Leave a Reply